Ukipolis mukana hankkeessa, jossa selvitetään Varsinais-Suomen ruokaketjun kehitystarpeita09.02.2021 Ruokaketjun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Markkinoiden kasvava kuluttajavetoisuus, uusien teknologioiden vyöry alalle sekä ilmastonmuutos ja pandemia ovat esimerkkejä tällaisista muutoksista. Vuoden 2021 alussa käynnistynyt hanke Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa (TuKeVa) etsii aktiivisesti yritysten kasvun pullonkauloja ja kehittää yhteistyössä alan yritysten kanssa ratkaisuja niihin. Vakka-Suomen alueella hankkeen osatoteutuksesta vastaa Ukipolis Oy. TuKeVa-hankkeessa keskeisenä toimenpiteenä kuluvana vuonna on ruokaketjussa toimivien yritysten haastattelut, joiden myötä kartoitetaan elintarvikealan kehitystarpeita. Lisäksi kootaan toimialoittain vahvuudet ja heikkoudet. Haastatteluissa kerätyillä tiedoilla pyritään siihen, että yrityksillä on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa esim. kehittämis- ja rahoitusohjelmien sisältöihin sekä mahdollisuuksiin saada neuvoa ja apua yksityiskohtaisiin kehittämiskohteisiin. Haastattelut toimivat myös pohjana yritysverkostojen luomisessa sekä teemoitettujen info- ja keskustelutilaisuuksien järjestämisessä hankkeen aikana. Hankkeen lopputuloksena tuotetaan ruokaketjun kehitystarveraportti: Varsinais-Suomen ruokaketjun yritysten ja toimintaympäristön tulevaisuuden kehittämistarpeet. Lisätiedot: Hankkeen koordinaattori on Turun yliopiston Brahea-keskus. Osatoteuttajina Ukipoliksen lisäksi toimivat Paraisten kaupunki ja Kemiönsaaren kunta, Yrityssalo Oy sekä Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymän Novida - ammattiopisto ja lukio. Hankkeen kesto on 1.1.2021–31.12.2022. Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ELY-keskus ja hankkeen toteuttajat.
***
|