Tuotekehitysklinikka -hanke
13.09.2013 Turun AMK:n Tuotekehitysklinikka –hanke
Tuotekehitysprosessi tulee hallita alusta loppuun, ideasta lanseeraukseen ja myyntiin asti. Pk- elintarvikeyrityksille suunnattu tuotekehitysklinikka tulee tässä apuun prosessin joka vaiheessa. Kutsumme kasvisalan yrityksiä kokeilemaan klinikan toimivuutta ja jalostamaan ideansa raaka-aineista tuotteeksi sekä kehittämään klinikan toimintamallia.
Tuotekehitysklinikka on suunnattu elintarviketuottajille ja – jatkojalostajille, erityisesti Vakka-Suomen ja Loimaan seudun kasvisalan yrittäjille. Päätavoitteena projektissa on kehittää joustava tuotekehitysmalli, joka palvelee varsinaissuomalaisia pk-elintarvikeyrityksiä. Tuotekehitys nähdään kokonaisuutena, ei vain pelkän tuotteen kehittämisenä. Siinä otetaan haltuun asiakasymmärrys, liiketoiminnallinen näkökulma ja testataan eri valmistusmenetelmiä. Tuotekehitysklinikka-palveluun kuuluu koko tuotekehityksen kaari alkaen ideoinnista, asiakas- ja markkinatutkimuksista, laitetestauksista ja pakkauksen kehittämisestä ulottuen tuotteen markkinointiin ja lanseeraukseen liittyviin toimenpiteisiin. Ennen kaikkea tuotekehitystä tehdään asiakkaille, liiketoiminnan kannattavuutta unohtamatta.
Tuotekehitysklinikka-hanke starttaa elokuussa 2013 ja kestää kesäkuuhun 2014. Hanketta toteuttavat Turun ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus. Mukaan on jo ilmoittautunut muutama kasvisalan yritys, mutta mukaan mahtuu vielä lisää yrityksiä.
Lisätietoja tuotekehitysklinikasta Petri Vähäkangas, Turun ammattikorkeakoulu 050-598 5319 petri.vahakangas@turkuamk.fi
Esite PDF
*********************************************************************
|